Εκπαίδευση

Ο δεύτερος πυλώνας στον οποίο βασίζεται το ΣΥΝενεργώ είναι η Δια βίου μάθηση, μέσα από την προσφορά ποικίλων ευκαιριών εκπαίδευσης για την απόκτηση νέων, πρακτικών γνώσεων, με σκοπό τη συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Μέσω της έρευνας, καταλήξαμε στις 3 επικρατέστερες κατηγορίες εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στους τομείς των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της τεχνολογίας, της εκμάθησης ξένων γλωσσών και των διάφορων πτυχών που άπτονται του τομέα της υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του ΣΥΝενεργώ προτείνεται η οργάνωση εκπαιδευτικών  προγραμμάτων σχετικά με:

  • υπολογιστές – τεχνολογία : εξοικείωση με τις βασικές γνώσεις χρήσης υπολογιστών, laptop, smartphone και tablet καθώς και του διαδικτύου (ηλεκτρονική αλληλογραφία, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Skype, Viber, κλπ.).
  • εκμάθηση ξένης γλώσσας : διαδραστικά μαθήματα για την καθημερινή χρήση μιας ξένης γλώσσας, σε συγκεκριμένες συνθήκες.
  • υγεία και ψυχική υγεία : εκμάθηση Α’ βοηθειών, καθημερινές συμβουλές για μικρές ασκήσεις και συνήθειες βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, σεμινάρια και συζήτηση σχετικά με την ψυχική υγεία.

Θέλεις να μπορείς να επικοινωνείς με ακόμη περισσότερους γνωστούς σου όλων των ηλικιών χάρη στις δυνατότητες που σου προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες;
Θέλεις να εκπλήξεις τους φίλους σου στο επόμενο ταξίδι σας στο εξωτερικό παραγγέλνοντας εσύ στο εστιατόριο;
Θέλεις να μπορείς να βοηθήσεις έναν επισκέπτη να φτάσει ως την Ακρόπολη;
Θέλεις να ξέρεις πώς να αντιμετωπίσεις βασικά περιστατικά που απαιτούν παροχή Α’ βοηθειών;
Το ΣΥΝενεργώ έχει την κατάλληλη λύση για σένα! Επικοινώνησε μαζί μας στο 210 811 53 98 ή στο synenergo@ethelon.org για να συζητήσουμε μαζί τις δυνατότητες που σου δίνονται!

Οι 65+ εκπαιδεύονται, συμμετέχουν, προσφέρουν! Εσύ, θα μείνεις εκτός;